Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату25.05.2023, 16:27

Олексій Данілов: Україна має перемогти не лише у війні, але й у мирі

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з делегацією «Атлантичної ради» та чолі з директором Євразійського центру «Атлантичної ради», експослом США в Україні Джоном Гербстом.

25_05_2023.jpgПід час зустрічі сторони обговорили поточну безпекову ситуацію у регіоні та світі, обмінялися думками щодо тенденцій розвитку світу, а також окреслили напрямки поглиблення двостороннього співробітництва.

Секретар РНБО України висловив подяку американській стороні за підтримку нашої держави на її шляху до перемоги в агресивній війні, розв’язаній рф.

За словами Олексія Данілова, на початку повномасштабного вторгнення рф багато світових аналітичних центрів «думали, що ми не вистоїмо», однак Україна «довела протилежне». «Мало хто у світі займається прогнозуванням на 30-40 років наперед, а якщо і займається, то почасти з помилками і не враховуючи історії», - зазначив він.

На переконання Секретаря РНБО України, важливою є не лише перемога України у війни, але й «перемога у мирі», і підтримка партнерів у цьому є вкрай необхідною. «Ми будемо боротися стільки, скільки потрібно, бо несемо відповідальність за майбутнє нашої держави, і зараз маємо шанс побудувати нову країну», - додав Олексій Данілов.

Секретар РНБО України також зазначив, що процеси фрагментації рф є незворотними. «Фрагментація рф – це питання часу, і до цього треба бути готовим», - сказав Олексій Данілов. «Ці процеси – як сніговий ком, їх неможливо зупинити», - додав він.

Окремо сторони торкнулися питання протидії російській дезінформації. За словами О. Данілова, «російськомовні телеканали по всьому світу – це не про свободу слова», оскільки «за переважною більшістю з них стоять російські спецслужби». Для боротьби з дезінформацією рф необхідна просилена координація між партнерами, підкреслив Олексій Данілов, відзначивши в цьому контексті актуальність співпраці з Центром протидії дезінформації при РНБО України.25_05_2023_1.jpg

До складу делегації також увійшли: віце-голова Центру стратегії та безпеки ім. Брента Скоукрофта «Атлантичної ради», посол, колишній заступник Держсекретаря США з глобальних справ (2001–2009) Пола Добрянскі; старший науковий співробітник «Атлантичної ради» Адріан Каратницький; старший науковий співробітник програми російських та євразійських студій Фонду Карнегі за міжнародний мир, колишній Посол США в Україні (2016–2019) Марі Йованович; керівник відділу міжнародних та оборонних питань BGR Group, колишній Постійний представник США у НАТО (2013–2017) Даглас Льют; професор міжнародної дипломатії Колумбійського університету Стівен Сестанович; професор історії Університету штату Вірджинія Філіп Зеліков; заступник директора Євразійського центру «Атлантичної ради» Шелбі Магід; представник «Атлантичної ради» в Україні Мирослава Лузіна.