Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату18.05.2023, 09:30

Відбувся перший після набуття Україною членства в Об’єднаному центрі передових технологій з кібероборони НАТО тренінг для українських фахівців у сфері кібербезпеки, організований CCDCOE

Фахівці Апарату Ради національної безпеки і оборони України, Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Департаменту кібербезпеки Національної поліції взяли участь у тренінгу «Критична інформаційна інфраструктура».

Тренінг, який відбувся на поточному тижні у місті Таллінн (Естонія), організовано Об’єднаним центром передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE) для Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК) при Раді національної безпеки і оборони України за сприяння Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС).

Цей захід започаткував довгострокову співпрацю Місії з CCDCOE, спрямовану на посилення спроможностей основних суб’єктів кібербезпеки під егідою НКЦК, а також співробітництво між Україною та НАТО у сфері кібербезпеки в рамках нещодавно укладеної Технічної угоди між РНБО та CCDCOE за підтримки КМЄС.

Після офіційного приєднання України до CCDCOE та початку роботи офіційного представника України в Центрі директор CCDCOE Март Нурма зустрівся з делегацією України та КМЄС і обговорив подальшу співпрацю у сфері кібербезпеки.

Як повідомлялося раніше, 16 травня 2023 року Україна стала повноцінним членом Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE) зі статусом країни-контрибутора. З цієї нагоди у Центрі, що знаходиться в Таллінні (Естонська Республіка), відбулася спеціальна церемонія підняття прапору нашої держави як нового члена CCDCOE.