Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату15.05.2023, 16:40

Олексій Данілов: рф не заспокоїться, допоки існуватиме в нинішніх межах

рф - беззаперечний лідер за кількістю створених конфліктів у світі, і не заспокоїться, допоки існуватиме у нинішніх межах. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у інтерв’ю для проєкту «Факти тижня» на телеканалі ICTV у понеділок, 15 травня 2023 року.

«Чечня на сьогодні окупована рф. У 2008 році путін вчинив акт агресії стосовно незалежної Грузії. Влітку 2014 року російський військовий ЗРК БУК знищив цивільний літак. У 2014 році росіяни вдерлися в нашу країну…», - нагадав О.Данілов.

На жаль, зауважив Секретар РНБО, цивілізований світ тоді «хвилювався, турбувався, але жодних рішень стосовно країни-агресора не ухвалював».

На сьогодні, акцентував він, «у Заходу немає рішення щодо майбутнього росії після війни», бо він «є заручником ілюзій про потужність росії через ядерний потенціал».

«Якщо хтось вважає, що росія має лишитися в тому ж вигляді, в якому вона була до війни, після нашої перемоги, тоді постає питання активізації російського шовінізму, імперіалізму», - сказав О.Данілов, додавши, що тоді рф протягом короткого проміжку часу вдасться до агресії щодо іншої країни. «Вони не заспокояться, якщо будуть існувати в тих межах, в яких вони існують», - резюмував він.