Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату12.05.2023, 17:32

Польща є одним з ключових і найвідданіших партнерів України, який надає нам масштабну і своєчасну військову допомогу

Керівник Апарату Ради національної безпеки і оборони України Андрій Зюзь у п’ятницю, 12 травня 2023 року, провів зустріч з делегацію Міністерства закордонних справ Республіки Польща на чолі з директором Східного департаменту МЗС Польщі Малгожатою Косюрою-Казьмірською.

Під час зустрічі було обговорено питання двосторонньої співпраці, європейські та євроатлантичні прагнення України.

12_05_P-1.jpgА. Зюзь наголосив, що «сьогодні Республіка Польща є другом і одним з ключових і найвідданіших партнерів України», та подякував за фінансову, політичну і військову допомогу нашій державі.

«Ми виборюємо своє право на існування. Ми боремося за життя, росіяни несуть нам смерть. Ми боремося за майбутнє, вони хочуть жити в минулому. Сьогодні ми з вами поділяємо єдині європейські цінності», - зазначив він.

А. Зюзь також сказав, що «Україна має виграти війну, але не програти мир», наголосивши на важливості ефективної повоєнної трансформації України як європейської держави.12_05_P-2.jpg

Своєю чергою, директор Східного департаменту МЗС Польщі Малгожата Косюра-Казьмірська заявила про сталу підтримку України з боку Республіки Польща.

«Зараз критичний момент, коли ухвалюються рішення і визначаються рамки нашої співпраці. Трансформація України має бути пов’язана з її інтеграцією у європростір. Також для нас важливо, щоб Україна не лише перемогла, а й отримала гарантії безпеки від партнерів», - зазначила вона.

У зустрічі також взяли участь фахівці Апарату РНБО України.