Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату26.04.2023, 17:52

С. Демедюк: BRAVE1 сприятиме проведенню розвідувальних та наступальних операцій у кібер- та інформаційному просторі

Інноваційний військовий кластер BRAVE1 сприятиме проведенню розвідувальних та наступальних операцій у кібер- та інформаційному просторі. На цьому наголосив заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк, виступаючи у середу, 26 квітня ц.р., під час презентації єдиної координаційної платформи в галузі оборонних технологій - інноваційного військового кластеру BRAVE1.

26_04_1.jpgЯк зазначив Сергій Демедюк, «нарешті з’явився майданчик, де ми можемо синхронізувати, акумулювати ідеї українського суспільства від ракетобудування до програмно-апаратного комплексу».

За його словами, необхідно «вчасно асиметрично відповідати на загрози, які виникають з боку росії». «Платформа BRAVE1 повинна відігравати важливу роль – визначити тактичні і стратегічні цілі, – наголосив Сергій Демедюк. - Проєкт, який ми будемо розвивати на цьому майданчику, повинен враховувати, скільки ще років зможемо протистояти гібридній загрозі від рф».

Крім цього, додав він, цей проєкт потребує фізичного, технологічного та інтелектуального захисту. За його словами, необхідно не дозволити ворогові знищити вітчизняні розробки в галузі оборонних технологій.

26_04_2.jpgКерівник Апарату РНБО України Андрій Зюзь від імені Апарату Ради Національної безпеки і оборони України підписав з представниками Міністерства цифрової трансформації, Міністерства оборони України, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, Міністерства економіки України, Генерального штабу Збройних Сил України, Фонду розвитку інновацій меморандум про створення інноваційного військового кластеру BRAVE1.