Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату24.04.2023, 17:09

НКЦК провів навчання «Управління вразливостями» для фахівців з кібербезпеки енергетичного сектору України

Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України за підтримки CRDF Global в Україні з 13 березня по 20 квітня 2023 року провів навчальний захід із серії «Управління вразливостями» (VDP).

У десятій програмі із серії «Управління вразливостями» взяли участь понад 30 профільних технічних спеціалістів, які представляли 20 організацій енергетичного сектору України, з-поміж яких Міністерство енергетики України, НАЕК «Енергоатом», НЕК «Укренерго», регіональні обленерго тощо.

Метою таких заходів є покращення практичних навичок з виявлення вразливостей в інформаційних системах та забезпечення комплексного кіберзахисту в основних суб’єктах забезпечення кібербезпеки, державних установах, об’єктах критичної інфраструктури та інших організаціях у рамках державно-приватного партнерства.

«Програма «Управління вразливостями» була створена для підвищення рівня кіберзахисту організацій різних секторів критичної інфраструктури України шляхом навчання та підвищення кваліфікації ключових фахівців кібербезпеки цих організацій. Вона дає чіткі настанови та методології з виявлення й усунення вразливостей безпеки та протидії кібератакам, а також допомагає організаціям зменшити кіберризики, сприяючи виявленню та усуненню вразливостей до того, як ними скористаються зловмисники», – зазначив керівник управління забезпечення діяльності НКЦК профільної служби Апарату РНБО України Сергій Прокопенко.

Також С. Прокопенко подякував усім фахівцям за активну участь, адже це дозволило підвищити обізнаність, розвиток спеціальних практичних навичок фахівців безпеки та вдосконалити в майбутньому програми кібербезпеки організацій критичної інфраструктури.

Учасники VDP показали високу зацікавленість у вирішенні завдань та на фінальному CTF. Переможці шеститижневого тренінгу для працівників енергетичного сектору отримали призи, які допоможуть їм і далі розвивати свої професійні навички.

Навчальна програма була розроблена для задоволення вимог компаній та підприємств енергетичного сектору критичної інфраструктури, які стикаються з конкретними викликами кібербезпеки, особливо під час російської агресії.