Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату20.04.2023, 15:04

НКЦК долучився до міжнародної конференції «Кіберборотьба: розвідка, захист та протидія»

Керівник управління забезпечення діяльності НКЦК профільної служби Апарату РНБО України Сергій Прокопенко 20 квітня 2023 року взяв участь у міжнародній конференції «Кіберборотьба: розвідка, захист та протидія».

Захід організовано Військовим інститутом телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут за підтримки Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України, Командування військ зв'язку та кібербезпеки ЗСУ та міжнародних партнерів CRDF Global, E-Governance Academy (Естонія), Regional  Cyber  Defence  Center  (Литва) та Nikola Vaptsarov Naval Academy (Болгарія).

Мета конференції – аналіз шляхів співпраці наукових колективів європейських країн у сучасних проєктах збереження миру та безпеки, а також використання сучасних навчальних кіберполігонів та платформ для проведення навчання фахівців з кібербезпеки.

«Зараз необхідно зосередитися на поглибленому аналізі досвіду України у кібервійні та можливостях прогнозування розвитку ситуації. І цим досвідом ми обов’язково маємо ділитися з нашими міжнародними партнерами, взаємодіючи на всіх рівнях – міждержавному, приватному, та академічному. Адже тільки така співпраця сприятиме створенню нових підходів для протидії нашому спільному ворогу та допомагатиме ефективніше попереджувати майбутні кібератаки», – зазначив Сергій Прокопенко, відкриваючи захід.

Участь у конференції взяли представники сектору безпеки та оборони України, США, Норвегії та Естонії, які обговорили питання щодо криптографічних рішень кібербезпеки, інтелектуального аналізу інцидентів та сигнальних структур в кіберпросторі, підтримки рішень для забезпечення кіберзахисту тощо.

У рамках роботи конференції її учасники матимуть змогу взяти участь у кіберзмаганнях та перевірити свої знання та навички щодо протидії сучасним загрозам у кіберпросторі.