Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату07.04.2023, 15:08

Олексій Данілов: Вище військово-політичне керівництво держави має кілька варіантів контрнаступу

Під час засідань Ставки Верховного Головнокомандувача розглядається не один варіант проведення контрнаступу ЗСУ. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі токшоу «Говорить Великий Львів», у четвер, 6 квітня 2023 року. 

«Контрнаступ ЗСУ залежить від багатьох факторів, тому вище військово-політичне керівництво держави має кілька варіантів розвитку подій. Ми аналізуємо не тільки стан нашої армії, а й ситуацію у супротивника», - зазначив О.Данілов.

При цьому Секретар РНБО піддав критиці гучні заяви щодо контрнаступу від не залучених у ці процеси людей.

«Лише обмежене коло осіб у державі - до п'яти, - знає про плани контрнаступу - терміни, час, місце», - зауважив він.

Відповідаючи на запитання, чи достатню кількість західної зброї поставлено на територію України, аби успішно протидіяти росіянам, О.Данілов, підкреслив, що «ЗСУ хочуть мати якомога більше зброї, аби знищити якнайбільше терористів».

Водночас Секретар РНБО акцентував на підступності ворога, який «так само готується і нервує від наданої нам міжнародної військової допомоги». 

«Партнери України розуміють, що ми захищаємо не тільки себе, демократію, а й кордони Європи. Наше спільне завдання – прибрати російську мерзоту», - резюмував О.Данілов.