Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату06.04.2023, 11:59

Олексій Данілов: Україна обов’язково поверне всі окуповані території включно з Кримом

Україна обов’язково поверне всі окуповані території включно з Кримом. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі «24 каналу» у середу, 5 квітня ц.р.

«Усі землі будуть повернені, там будуть українські прапори, буде діяти українська Конституція і закони, - сказав він. – Ми не будемо зупинятися ні перед чим, щоб повернути власні території».

Він назвав російську федерацію «раковою пухлиною», яку найближчим часом «буде вирізано і викинуто на смітник історії». «Ця країна-терорист не буде існувати у нинішньому вигляді», - заявив Олексій Данілов.

Секретар РНБО України також наголосив, що всі зрадники й колаборанти відповідатимуть за вчинені ними злочини, нагадавши про кримінальне переслідування за колабораціонізм і державну зраду. Особи, які «заблукали» і з невідомих причин опинилися у Криму, мають усвідомити, що вони перебувають на чужій території і користуються чужим майном, сказав він, додавши: «Вони мають або залишити цю територію, або нести відповідальність за те, що вони поцупили».

Олексій Данілов також нагадав, що у березні 2021 року РНБО України прийняла рішення «Про Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», яке уведене в дію Указом Президента України від 24.03.2021 № 117.

Стратегія, сказав він, передбачала вирішення питання політико-дипломатичним шляхом, проте з повномасштабним вторгненням рф ситуація змінилися, і нині в Апараті РНБО триває робота над узагальненням пропозицій від центральних органів виконавчої влади та громадських організацій щодо внесення змін до цього документа. Змінена Стратегія, сказав Олексій Данілов, має бути прийнята на засіданні РНБО України і затверджена Указом Президента України, а за необхідності Верховна Рада України ухвалить зміни до законодавства.