Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату05.04.2023, 17:24

Апарат РНБО України за підтримки Держдепартаменту США провів п’ятиденний воркшоп для фахівців підприємств критичної інфраструктури

Апарат Ради національної безпеки і оборони України та Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України разом із Бюро Міжнародної безпеки та непоширення Офісу Зменшення загроз Державного Департаменту США провели п’ятиденний семінар «Безпека та стійкість критичної інфраструктури» для фахівців об'єктів критичної інфраструктури державного та приватного секторів України.

Захід відбувся за сприяння Міністерства національної безпеки США, Агентства з кібербезпеки та безпеки інфраструктури США (CISA) та Фонду цивільних досліджень і розвитку США (CRDF Global).

«Захист критичної інфраструктури завжди був пріоритетним для держави, та особливого значення набув під час повномасштабного військового вторгнення країни-терориста. Жодна країна світу не мала такого досвіду, який зараз, на жаль, переживає Україна. Тому ми вдячні всім партнерам, які допомагають нам сьогодні захищати та відновлювати наші критичні інфраструктурні об'єкти під час агресії з боку рф, та розбудовувати стійкість нашої держави», – зазначила керівник служби з питань безпеки критичної інфраструктури Апарату РНБО України Ірина Тимошенко, відкриваючи захід.

Мета тренінгу – розбудова спроможностей та стійкості українських об’єктів критичної інфраструктури, а також їх взаємодії як на рівні окремих об'єктів, так і на загальнодержавному рівні.

«Ми цінуємо можливість для цього цінного обміну інформацією та передового досвіду для посилення безпеки та стійкості, які плануємо використовувати для майбутніх заходів», – сказала заступниця директора CISA International Кейтлін Джуелл.

Операційний менеджер Програми сприяння безпеці CRDF Global Ukraine Владлен Басистий розповів, що цей воркшоп став цінним джерелом навчання та обміну професійним досвідом для всіх учасників, і є новою віхою у співпраці, координації та діалозі, що спрямовані на зміцнення критичної інфраструктури в Україні.

«Перед нами стоїть завдання удосконалити законодавство, яке має охоплювати повний цикл стратегічного планування та управління з урахуванням принципів та напрямів забезпечення національної стійкості на всіх рівнях – загальнодержавному, регіональному, місцевому, об’єктовому», – зазначив Директор Департаменту захисту критичної інфраструктури Адміністрації Держспецзв’язку Андрій Чотчиков.

Семінар включав різноманітні інтерактивні сесії, лекції, дискусії та групові заняття під керівництвом експертів CISA. Крім того, учасники мали змогу обмінятися досвідом та взяти участь у дискусіях щодо спільних зусиль у відповідних галузях.

У заході взяли участь близько двадцяти учасників. З-поміж них представники Апарату РНБО України, Держспецзв’язку, СБУ, ДСНС, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства енергетики України, «Укртрансгазу», «Укренерго», «Нафтогазу України», Центру безпекових досліджень Національного інституту стратегічних досліджень тощо.