Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату04.04.2023, 20:57

Олексій Данілов: Розширення НАТО є важливим для України

Для України має велике значення розширення Північноатлантичного альянсу. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону на телеканалі «Суспільне» у вівторок, 4 квітня. 

«Коли путін починав гарячу фазу війни 24 лютого 2022 року, то гадки не мав, що Фінляндія і Швеція розпочнуть процедуру вступу до НАТО. Сьогодні Фінляндія є повноправним членом НАТО, і найближчим часом таку процедуру пройде і Швеція. Тоді в НАТО буде 32 країни. Я б дуже хотів, щоб цифра 33 була за нами», - заявив О.Данілов.

«Крім України сьогодні немає жодної країни світу, яка б воювала й перемагала так звану «другу армію світу»», - зазначив О.Данілов.

Коментуючи ядерні погрози рф, зокрема з боку міністра оборони рф, Секретар РНБО підкреслив, що «сергій шойгу є представником країни-колонізатора».

Залякуваннями, зауважив О.Данілов, «рф привертає до себе увагу, бо їй конче потрібні перемовини для виходу з глухого кута, у який вона загнала сама себе».

«На території білорусі є "іскандери" з рф. Чи можуть вони нести ядерну зброю, - так, звичайно, можуть, але для цього потрібно переміщення ядерних боєголовок», - наголосив він.

При цьому Секретар РНБО нагадав, що рф брала зобов’язання щодо нерозповсюдження ядерної зброї.