Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату29.03.2023, 14:39

Понад 40 управлінців у сфері кібербезпеки взяли участь у програмі стратегічного лідерства, організованої НКЦК та GC3

24-25 березня 2023 року відбувся останній, шостий модуль навчального курсу «Програма стратегічного лідерства для українських управлінців у кіберпросторі SJC-2022». Її опанували понад сорок управлінців, які працюють у сфері кібербезпеки, з державного та приватного секторів. 

Програму розроблено Глобальним центром взаємодії в кіберпросторі спільно з кращими міжнародними експертами та за підтримки Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України.

Програма має на меті підвищення рівня професійної підготовленості управлінців та політиків, які залучені до розробки спільних стратегічних рішень в кіберпросторі.

«Для забезпечення стійкості нашої держави у кіберпросторі необхідна не лише технологічна складова та розуміння, як працює сфера кібербезпеки, а й правильні та вчасні стратегічні рішення керівників усіх суб’єктів кібербезпеки України. Ці шість місяців навчання сприяли створенню в Україні спільноти лідерів у сфері кібербезпеки. Це висококваліфіковані спеціалісти, які вміють стратегувати, мислити системно, ухвалювати нелінійні, асиметричні рішення, та розвиватимуть потенціал нашої держави. І я рада, що кожен учасник програми дістав не тільки нові знання, а й натхнення рухатися далі, підвищувати свою ефективність для досягнення спільної мети», – сказала керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО України, секретар НКЦК Наталія Ткачук. 

Н. Ткачук також зазначила, що такі ініціативи є надзвичайно важливими, адже реалізація програми стала платформою, де учасники мали змогу обмінюватися досвідом та неформально спілкуватися. «У кіберпросторі всі мають схожі проблеми та виклики, і дуже важливо обмінюватись інформацією щодо протидії кіберзагрозам, впроваджувати інноваційні підходи на всіх рівнях та тісно співпрацювати один з одним», – додала керівник служби.