Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату29.03.2023, 09:40

Олексій Данілов: Заяви путіна про розміщення тактичної ядерної зброї на території білорусі насправді є запрошенням до переговорів, що адресоване США

Заяви кремлівського диктатора про намір розмістити тактичну ядерну зброю на території білорусі насправді є запрошенням до переговорів, яке адресоване Сполученим Штатам Америки.

Так Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі «Радіо НВ» у вівторок, 28 березня ц.р. «Лякалки» путіна не спрацюють, сказав він.

 «Вважаю, що незважаючи на фактичну окупацію білорусі російською федерацією, цього не відбудеться, - сказав Секретар РНБО України. – Це запрошення американців до перемовин. Останні півтора-два місяці путін і вся російська машина вживають кроків, щоб сісти за стіл переговорів і зупинитися там, де сьогодні знаходяться».

Крім того, сказав він, самопроголошений президент білорусі, яка фактично окупована росією, - олександр лукашенко - усвідомлює, що у разі надання такого дозволу він «наразиться на велику небезпеку».

Відповідаючи на запитання, Секретар РНБО України висловив переконання, що видача Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт путіна – не останній, і невдовзі диктатор і його поплічники понесуть відповідальність за збиття малайзійського «Боїнгу» рейсу MH17. Будуть й інші позови, додав Олексій Данілов.

Європейські партнери, сказав він, мають усвідомлювати, що путін є терористом, з яким неможливо вести перемовини. Кожен день перебування «цієї мерзоти» при владі - «це смерть, кров і сльози», тому «питання путіна» потрібно закривати якомога швидше, зазначив Олексій Данілов.