Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату24.03.2023, 12:28

Олексій Данілов: путін обов’язково сидітиме на лаві підсудних

Міжнародна спільнота обов’язково посадить путіна на лаву підсудних. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі «24 каналу» у четвер, 23 березня, нагадавши, що після видачі Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт кремлівського керманича путін не може відвідати жодну з 123 країн, які ратифікували Римський статут.

Коментуючи на прохання ведучої заяву Угорщини про те, що попри ордер МКС путіна не заарештують, якщо він в’їде в цю країну, оскільки це може призвести до подальшої ескалації, Секретар РНБО України зазначив, що якщо Угорщина вважає, що вона не є країною, яка ратифікувала Римський статут, то вона має вийти з цієї угоди й не створювати ситуацію подвійних стандартів. Або країна сповідує міжнародні закони, поважає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду, або у неї вибіркова позиція, зазначив О.Данілов.

Говорячи про подвійні стандарти, Секретар РНБО України нагадав про майбутнє головування країни-терориста - рф у Раді безпеки ООН у квітні ц.р. «Де ж справедливість, яка має бути у світі?», - запитав він.

Щодо заяви МАГАТЕ про відмову створити демілітаризовану зону навколо ЗАЕС Олексій Данілов зазначив, що ООН і МАГАТЕ мали вжити всіх заходів для того, щоб російські терористи забралися з території ядерного об’єкту.