Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.03.2023, 15:30

У НКЦК відбулося навчання з кібербезпеки та кіберрозвідки для фахівців сектору безпеки і оборони

Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України та Міністерство цифрової трансформації України за підтримки Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) та Державного департаменту США організував дводенний тренінг з кібербезпеки та кіберрозвідки для фахівців сектору безпеки і оборони на тему «Кібербезпека, управління кіберінцидентами/кіберзагрозами та кіберрозвідка».

Навчання у рамках підписаного 20.03.2023 меморандуму про співпрацю між НКЦК та міжнародною компанією з кібербезпеки США та Австралії «Інтернет 2.0» провели представники цієї провідної організації у сфері кібербезпеки.

У тренінгу взяли участь понад 40 представників сектору безпеки і оборони. 

З-поміж основних тем, які опановували учасники тренінгу: новітні методи та технології у сфері кібербезпеки, включаючи виявлення та реагування на загрози, захист даних та управління інцидентами, збір розвідданих та аналіз документів. Також учасники заходу мали змогу на практиці відпрацювати отримані навички.

«Простіше попередити атаку та підготуватися до неї, ніж реагувати на наслідки. Цей тренінг надав можливість покращити практичні навички та набути досвід передових кібербезпекових організацій для захисту нашої країни від кіберзагроз», – зазначив керівник управління забезпечення діяльності НКЦК Сергій Прокопенко.

Під час навчання «Інтернет 2.0» також представили програмні продукти, які дозволяють здійснювати дослідження бот-мереж та проводити аналітичне дослідження шкідливого коду.