Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату18.03.2023, 09:15

Олексій Данілов: Рішення Міжнародного кримінального суду матиме катастрофічні наслідки для путіна та його найближчого оточення

Про катастрофічні наслідки для путіна та його найближчого оточення внаслідок  рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону на телеканалі «Суспільне» у п’ятницю, 17 березня. 

Нині, нагадав Секретар РНБО, Римський статут має юрисдикцію у 123 країнах світу, та згідно з ним може здійснюватися  кримінальне переслідування на території цих країн. росія, додав він, також була учасником Римського статуту, але, не ратифікувавши, вийшла з нього у 2016 році, після  анексії Криму.

«Це тільки початок "чорних лебедів", які зграями залітатимуть на територію росії. Вони житимуть там постійно, оселяться у Москві», - прогнозує О.Данілов. 

Говорячи про запланований візит до москви голови КНР Сі Цзіньпіна, Секретар РНБО наголосив, що «лідер Китаю опиниться в доволі складній ситуації, бо спілкуватиметься з людиною, яку Міжнародний суд звинувачує у кримінальному злочині проти дітей». Китай, зауважив він, «не є учасником Римського статуту, це буде непросте завдання для дипломатів країни».