Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату14.03.2023, 21:43

Олексій Данілов: Починається складний етап, але Україна з честю його пройде

Починається дуже складний етап, але Україна з честю його пройде. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону на телеканалі «Ми-Україна» у вівторок, 14 березня 2023 року.

Коментуючи інформацію, що з’явилася у деяких зарубіжних ЗМІ, щодо нібито песимістичних настроїв українських військових та сумнівів у спроможності провести контрнаступ, Олексій Данілов зазначив, що розпочався черговий етап інформаційної війни.

За словами Секретаря РНБО України, рф «видихається», і, «на жаль, не в усіх є розуміння, що з нею робити». При цьому він наголосив, що процес фрагментації росії незворотній. росіяни вже ведуть розмови про перенесення столиці вглиб рф, «давайте будемо допомагати їм це зробити», сказав Олексій Данілов.

Він назвав неприйнятними пропозиції винести «за дужки» питання Криму, територій Донецької та Луганської областей, заявивши, що вся тимчасово окупована територія обов’язково буде звільнена.

«Починається дуже складний етап для нашої країни, але у нас є партнери, які нам допомагають зброєю, і ми його пройдемо з честю», - підсумував Олексій Данілов.

У цьому контексті він звернувся до представників українських ЗМІ не підтримувати чергову хвилю дезінформації.

Питання Бахмуту, також повідомив Секретар РНБО України, останні три-чотири місяці є ключовим, з нього починається кожне засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Було прийняте одностайне рішення про продовження оборони цього міста, сказав Олексій Данілов, додавши, що жоден з представників військового командування, котрі були присутні на засіданні Ставки, «не заперечував, більше того, всі вони стверджували, що це є ключовим важливим моментом у загальній стратегії захисту України».

Відповідаючи на запитання, Секретар РНБО України зазначив, що мирний план буде насамперед українським мирним планом. «Без нас ніхто нашу долю вирішувати не буде, - заявив він. – Є наша Конституція, наші закони, наша територія, ми будемо пропонувати своє бачення, яким має бути світ».

У цьому контексті Олексій Данілов нагадав про «формулу миру» Президента України Володимира Зеленського, яка, за його словами, «є незмінною» і повністю підтримується українським суспільством. Він також нагадав, що курс на вступ до ЄС та НАТО закріплений в Основному законі.

«Нам потрібна перемога, сталий мир, повернення до кордонів 1991 року, тоді завдання даного етапу розвитку нашої країни будуть виконані, - сказав Секретар РНБО України. – Нам треба поставити крапку раз і назавжди, щоб росія навіки позбавилася бажання пхати носа на територію України».