Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату03.03.2023, 14:12

Олексій Данілов: У стратегію деокупації Криму буде внесено зміни

У стратегію деокупації Криму буде внесено відповідні зміни. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону на телеканалі «Ми-Україна» 2 березня 2023 року.

Секретар РНБО акцентував, що згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 117 від 24 березня 2021 року питання деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної республіки Крим та міста Севастополь мало вирішуватися політико-дипломатичним шляхом. Однак, зауважив він, повномасштабна війна внесла корективи у це питання.

«Маємо обов’язково розглянути стратегію деокупації Криму, внести відповідні зміни та проголосувати їх на засіданні РНБО. Після цього Президент України має видати або новий Указ, або внести зміни у чинну стратегію. Нині ми працюємо з відповідними нормативно-правовими документами, аби вони відповідали інтересам нашої країни», - повідомив Олексій Данілов. 

Водночас він наголосив, що партизани та величезна кількість громадян, які проживають у Криму, готові до деокупації півострова та чекають на ЗСУ. «Вони будуть допомагати і радіти, що ЗСУ найближчим часом знаходитимуться на суверенній території України – у Криму», - зауважив Олексій Данілов.