Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату24.02.2023, 15:10

О. Данілов: Світу треба готуватися до розпаду росії

Світу треба готуватися до розпаду росії. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у четвер, 23 лютого 2023 року, в ефірі національного телемарафону (телеканал «1+1»).

О. Данілов піддав критиці позицію деяких європейських інституцій щодо відношення до війни в Україні і до рф, назвавши «ганебною» ситуацію, коли російська делегація, члени якої підтримують війну проти України, бере участь у засіданні ПА ОБСЄ.

 «Деякі діячі хочуть зробити просту річ: змусити нас піти на якісь компроміси, - сказав Секретар РНБО. – Європейці, які мають велике бажання піти на поступки, можуть у будь-який день опинитися у ситуації, в якій опинилася Україна 24 лютого минулого року».

Секретар РНБО зауважив, що у Заходу поки немає остаточного рішення, що робити із рф, і Захід не розуміє, чим має закінчитися війна. «Світу треба готуватися до розпаду росії, який відбуватиметься незалежно від їх бажання. І саме цим питанням вони мають сьогодні перейматися», - сказав він, додавши, що розпад росії запустив путін 24 лютого минулого року.

«російська федерація припинить існування в нинішніх межах», - додав О. Данілов.