Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.02.2023, 15:44

Секретар РНБО України О. Данілов провів зустріч з делегацією Європарламенту

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч із делегацією Спеціального комітету Європейського парламенту з іноземного втручання в усі демократичні процеси в ЄС, включно з дезінформацією, в рамках офіційного візиту делегації до України.

22_02_2023_1.jpgПід час зустрічі сторони обговорили практичні кроки щодо поглиблення співпраці між Україною та Європейським Союзом, зокрема, у сфері протидії ворожій пропаганді та дезінформації.

Секретар РНБО України висловив подяку представникам Європейського парламенту за всебічну допомогу нашій державі на її шляху до перемоги в агресивній війні, розв’язаній рф. 

При цьому він відзначив важливість інформаційної складової цієї боротьби і значний досвід України у сфері протидії російській дезінформації. «Ми пройшли гарячу фазу інформаційної боротьби і маємо низку напрацювань, якими готові ділитися з нашими партнерами», - зазначив він.

22_02_2023_2.jpgУ цьому контексті О. Данілов наголосив на перспективності налагодження практичного співробітництва з Центром протидії дезінформації при РНБО України та Спеціального комітету Європарламенту з іноземного втручання в усі демократичні процеси в ЄС, включно з дезінформацією. За його словами, російська дезінформація є викликом для всієї Європи, оскільки держава-терорист рф вкладає у це значні ресурси, а «питання регулювання є непростим і чутливим» через складність розмежування свободи слова і пропаганди.

Своєю чергою, Голова Комітету Рафайоль Глюксманн запевнив у непохитності підтримки України з боку ЄС та Європейського парламенту зокрема, зазначивши, що «ми розуміємо, що це не лише війна України, але й наша». Пан Глюксманн висловив готовність надалі забезпечувати сильну й всебічну підтримку нашої держави та підтримав пропозицію щодо налагодження співпраці між ЦПД та Комітетом для об’єднання зусиль у боротьбі з пропагандистською машиною рф.