Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.02.2023, 09:04

Олексій Данілов: В Україні - річниця Національного спротиву, а в рф - фрагментація

За рік спротиву українці демонструють усьому світові мужність та незламність. Ми є форпостом не лише для  Європи, а й для усього цивілізованого світу. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону на «Суспільному» у вівторок, 21 лютого ц.р.

Говорячи про виступ Президента США Джо Байдена у Польщі, Секретар РНБО висловив подяку американському народові за підтримку України.

Натомість виступ путіна із щорічним посланням до федеральних зборів рф О.Данілов назвав «найгіршим виступом путіна за 20 років». «Бурхливих оплесків немає і вже не буде. Присутні на федеральних зборах  люди є співучасниками процесу, бо підтримують свого диктатора», - зауважив він. 

росія, додав Секретар РНБО, розглядає новий план «Б» щодо України, який полягає у тому, щоб ми поступилися частиною своєї території за так званий «мир». «Це неприпустимо, адже у Конституції України чітко визначено межі нашої держави», - зазначив О.Данілов.

Коментуючи заяви росії щодо призупинки дії договору з Вашингтоном про стратегічні наступальні озброєння, Секретар РНБО наголосив, що «росія давно вийшла з міжнародного права».

«У росії внутрішнє законодавство домінує над міжнародним. А залякування «кволою ядерною дубинкою» є агонією путінського фашистського режиму, який приречений на поразку», - додав О.Данілов.

Сьогодні окупанти, акцентував Секретар РНБО, «не мають успіхів від великого наступу». «Вони намагаються атакувати на п’ятьох напрямках, але наші захисники дають гідну відсіч ворогові», -  зауважив він. 

Відповідаючи на запитання щодо контрнаступу України, О.Данілов підкреслив, що він відбуватиметься тоді, коли на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача буде ухвалено відповідне рішення, що ґрунтуватиметься на доповідях наших військових, розвідки, а також інших представників сектору безпеки і оборони.