Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.02.2023, 15:30

О. Данілов: Україна обов’язково переможе попри будь-які спроби росіян змінити ситуацію на свою користь

Україна обов’язково переможе попри будь-які спроби росіян змінити ситуацію на свою користь. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону (ТК «Ми-Україна») у четвер, 16 лютого ц.р.

За його словами, 23-24 лютого ц.р. росіяни можуть спробувати здійснити ще одну масовану ракетну атаку. «Вони розуміють, що це «остання гастроль», і їм потрібно у будь-який спосіб змінити ситуацію на фронті. Тому вони починають застосовувати інші засоби, міняють тактику», - сказав О. Данілов.

«Чи вплине це на перебіг війни – ні, - зазначив Секретар Ради. – Ми до цього готові. Буде важко, але треба зберігати максимальний спокій, розуміти, що ми обов’язково переможемо».

О. Данілов також висловив переконання, що рф обов’язково розпадеться, і Заходу потрібно до цього готуватися. «Вони вважають, що рф має залишитися у тих самих межах, це велика помилка. Ми її обов’язково розвалимо, рф буде демонтована в існуючому вигляді. В іншому випадку вона становитиме загрозу не тільки для України, а й для всього світу», - підкреслив він.

Секретар РНБО також зазначив, що рф докладає багато зусиль, щоб розхитати ситуацію всередині України, зокрема, «руками деяких осіб» дестабілізувати ситуацію на фармацевтичному ринку. Цього не можна допустити, заявив він.

О. Данілов також висловив думку, що необхідно дати оцінку діям представників ОПЗЖ у парламенті, які, за його словами, сповідували антиукраїнську, проросійську позицію, «принесли нам війну». Ці діячі, сказав він, мають обов’язково відповісти за свої дії.

Відповідаючи на запитання, Секретар РНБО сказав, що росіяни не полишають спроб створювати напругу на кордонах України з Білоруссю і Молдовою, аби відволікати наші сили.

Він також назвав шантажем з боку рф вихід російських кораблів у море із тактичною ядерною зброєю на борту. «Якщо путін використає хоча б одну ракету, світ має дати адекватну відповідь», - наголосив О. Данілов, додавши, що у протилежному випадку наростатимуть небезпечні тенденції спроб створення «брудних» ядерних бомб і їх використання деякими країнами.

Секретар РНБО високо оцінив підсумки дев’ятої зустрічі у форматі «Рамштайн», назвавши її «переможною». Україна, зазначив він, готувалася до цієї події, зокрема Президент України провів три засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.

«Далі буде», - сказав О. Данілов, висловивши переконання, що в небі України «обов’язково будуть літаки західного виробництва». За його словами, «це питання часу», і озброєння надходитиме у кількості, достатній для перемоги.