Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату09.02.2023, 16:15

О. Данілов: Ми використаємо власну зброю там, де вважатимемо за потрібне

Україна не питатиме дозволу на застосування власної зброї, і може використати її для захисту своєї держави. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі телеканалу «Настоящее время» у середу, 8 лютого ц.р.

За словами Секретаря РНБО, йдеться насамперед про знищення ракет, які б’ють по українських містах.

«Ми захищатимемо свою державу власною зброєю так, як вважатимемо за необхідне. Маємо домовленості з партнерами про невикористання зброї, яку вони нам надають, по території рф. Як порядна країна, домовленості дотримуємось. Є і сучасні вітчизняні засоби ураження, які демонструють чудові результати», - зазначив Секретар РНБО.

Секретар РНБО акцентував, що Президент Володимир Зеленський щодня спілкується із західними партнерами, переконуючи їх у потребі військової допомоги нашій державі.

«Нас підтримує весь цивілізований світ. І сьогодні можна з упевненістю сказати, що допомога лише збільшуватиметься з кожним візитом нашого Президента до країн-партнерів», - заявив О.Данілов, підсумовуючи візит Володимира Зеленського до Лондона.

Водночас Секретар РНБО оцінив важливість передачі Україні британських літаків. «Ці крила обов’язково будуть на території нашої країни. Це питання короткострокової перспективи», - зазначив він.