Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату07.02.2023, 15:24

Верховна Рада Украіни продовжила воєнний стан та мобілізацію

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у вівторок, 7 лютого ц.р. представив у парламенті законопроєкти «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» і «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку проведення загальної мобілізації».

За словами О. Данілова, враховуючи триваючу широкомасштабну збройну агресію російської федерації проти України та з метою забезпечення оборони держави, підтримання боєздатності Збройних Сил України та інших військових формувань, Радою національної безпеки і оборони України було розглянуто пропозиції Ради щодо продовження строків дії воєнного стану в Україні і проведення загальної мобілізації.

07_02_2.jpgЗа результатами розгляду пропозицій Ради видано Укази Президента України, якими передбачено продовжити на 90 діб строки дії воєнного стану в Україні – з 05 години 30 хвилин 19 лютого 2023 року, і проведення загальної мобілізації – з 19 лютого 2023 року.

Проєкти законів про затвердження згаданих Указів Глави держави внесено на розгляд парламенту Президентом України відповідно до пункту 31 частини першої статті 85 Конституції України.

Верховна Рада України ухвалила обидва закони у цілому.