Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.01.2023, 10:50

О. Данілов: Союзники посилюють постачання озброєння в Україну

Завдяки наполегливій роботі Президента Володимира Зеленського Україні вдалося переконати союзників посилити постачання озброєння в Україну. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у п’ятницю, 27 січня, в ефірі «Радіо Свобода».

«У листопаді 2021 року деякі країни взагалі не мали бажання допомагати нам з озброєнням. У лютому 2022 року ми мали лише 4 чарівних слова – NLAW, JAVELIN, STINGER, BAYRAKTAR. Зараз країни-партнери погоджуються надавати нам важке озброєння», - зазначив Секретар РНБО.

Зважаючи на це, зауважив він, росія не зможе повторити сценарій 24 лютого 2022 року щодо планів захоплення всієї території України.

«Ми маємо бути максимально готовими до викликів війни. Ворог підступний, у нього є ще певна кількість озброєння та мобілізованих», - наголосив Секретар РНБО.

Він зауважив, що слідом за етапом «наступальної війни» почнеться «війна справедливості та відплати».

«Ми маємо побудувати країну справедливості - сучасну, процвітаючу, міцну Україну. Також росія має сплатити репарації за скоєні на території України злочини. Єдине, на жаль, ми не можемо повернути життя тих наших громадян, які загинули на цій війні. Особливо це стосується невинно вбитих дітей», - зазначив О.Данілов.