Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату24.01.2023, 12:55

Н. Ткачук: Обмін досвідом з Великою Британією щодо протидії дезінформації та кібератакам є важливим і актуальним для України

Обмін досвідом з Великою Британією щодо протидії дезінформації та кібератакам є важливим і актуальним для України. На цьому наголосила керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України, секретар НКЦК Наталія Ткачук під час зустрічі 23 січня 2023 року з представниками Лондонської торгово-промислової палати та муніципалітету Лондонського Сіті, організованою Торгово-промисловою палатою України.

Н. Ткачук зазначила, що Велика Британія є одним із ключових та найважливіших партнерів України, зокрема у питаннях кіберзахисту та боротьби з дезінформацією.

«Минулого року Велика Британія оновила законодавство у сфері національної безпеки, зокрема щодо протидії дезінформації та кібератакам. Країна посилила співпрацю з інтернет-провайдерами, компаніями Meta та Google задля виявлення та викорінювання дезінформації із соціальних мереж, а також посилила державний контроль у цій сфері. Цей досвід є надзвичайно важливим та актуальним для України, адже триває війна, і ми боремося з рф й у інформаційному та кіберпросторі», – сказала Н.Ткачук.

Керівник служби також зауважила, що Велика Британія підтримувала Україну із самого початку кібервійни, зазначивши, що нині вже весь світ усвідомив, що рф є країною–терористом.

 Н. Ткачук додала, що зараз для України є пріоритетним завданням посилити систему інформаційної та кібербезпеки. «Ми продовжуємо щодня вдосконалювати національну систему кібербезпеки, зокрема у сфері державно-приватного партнерства. Сьогодні весь український бізнес, кіберволонтери та держава об’єднані для боротьби з ворогом. Я хочу подякувати представникам приватного сектору за їхню допомогу та активність, адже разом ми запускаємо багато важливих проектів, усвідомлюючи, що можемо ефективно взаємодіяти та обороняти країну як у фізичному, так і у кіберпросторі», – сказала керівник служби.

У заході також взяли участь представники Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, бізнес-асоціацій та приватного сектору.