Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату13.01.2023, 21:37

О. Данілов: Усіх депутатів від ОПЗЖ треба позбавляти мандатів

Жоден депутат від ОПЗЖ не має морального права знаходитись у стінах Верховної Ради України. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі загальнонаціонального телемарафону («Ми-Україна») у п'ятницю, 13 грудня цього року.

«Усіх депутатів від ОПЗЖ треба позбавляти мандатів. Зараз вони, позичивши очі у Сірка, ходять у Верховній Раді, посміхаються, дають коментарі…Натомість це люди, які, представляючи інтереси рф та, вважаючи путіна кумиром, привели на нашу землю війну. Що вони роблять у ВР, коли йдуть жорстокі бої за Україну, мені важко сказати», - зазначив Секретар РНБО.

Він зауважив, що протягом 30 років в Україні заплющували очі на колаборантів, а сьогодні це обернулося війною для країни. 

«Це небезпечні рецидиви, які, якщо ми не покладемо цьому край, як гангрена будуть розповзатися по нашій неньці», - додав О.Данілов.

Відповідаючи на запитання про відкриття нових кримінальних справ стосовно цих депутатів, О.Данілов наголосив на важливості «поставити крапку у старих справах».

 «Маємо зрозуміти, що після війни має бути інша держава, держава справедливості. Якщо ми цього не побудуємо, то наші захисники сьогодні даремно гинуть за незалежну Україну»,  - заявив він.

Система, резюмував Секретар РНБО, «має працювати на справедливість, інакше божевільний сусід рано чи пізно знову буде вдиратися на нашу землю».