Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату12.01.2023, 15:27

О. Данілов: Шансів перемогти Україну у рф немає

Рішення про передачу Україні сучасної важкої бронетехніки стало можливим насамперед завдяки зусиллям Президента Володимира Зеленського, який «опікується цим питанням 24 години на добу». Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону (ТК «Рада») у четвер, 12 січня ц.р.

За його словами, вчорашня заява Президента Республіки Польща Анджея Дуди у Львові про передачу Україні роти танків «Leopard» є «дуже важливим кроком» у контексті початку процесу передачі нашій країні танків іншими партнерами.

«Це дуже важливий крок для того, щоб це питання зрушило з мертвої точки. Ми просили ці танки починаючи з літа. Зараз прийшов час, коли ми врешті-решт почнемо їх отримувати, - заявив він. - Мова не про кількість, головне, щоб їх почали надавати, а згодом, я більш ніж впевнений, усі партнери долучаться до цього процесу, і техніки буде достатньо, щоб ми перемогли ворога на полі бою».

О. Данілов висловив переконання, що українські військові опанують ці танки «за лічені тижні», зазначивши, що бронетехніка, яка є на озброєнні у росіян, незрівнянно гірша.

Секретар РНБО також назвав «безпрецедентним» новий пакет допомоги від США на суму понад 3 млрд доларів.

«Думаю, будуть не тільки танки, а й ще багато цікавих речей, про які ми дізнаємося після проведення наступного засідання Консультативної групи шодо оборони України в форматі «Рамштайн», - додав він.

«Ми не маємо права втомлюватися, ми на війні, - сказав він. - Ми пройшли складний час, але країна вистояла, тримається і буде триматися».

Відповідаючи на запитання щодо можливого повторного наступу ворога з території білорусі, О. Данілов сказав, що українська влада уважно спостерігає за ситуацією в цій країні, яка «окупована російською федерацією», і сектор безпеки і оборони готовий до будь-яких викликів.

За його словами, наступні два-три місяці «будуть дуже важливими, майже вирішальними у битві, до якої готуємося і ми, і агресор», оскільки рф «може піти ва-банк». «Ми це розуміємо і готуємося до цього, - сказав Секретар РНБО. - Шансів перемогти нас у рф немає».

Секретар РНБО також заявив, що рф має бути позбавлена ядерної зброї. Він нагадав, що Україна свого часу через певні обставини передала свій ядерний арсенал у руки країни-терориста – рф. «Такої помилки у жодному разі не потрібно було робити, і час виправляти помилки 90-х років», - сказав він.