Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату11.01.2023, 16:33

Секретар РНБО України О. Данілов зустрівся з Канцлером МЗС Естонії Й.Всевіовом

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Канцлером Міністерства закордонних справ Естонської Республіки Йонатаном Всевіовом. До складу естонської делегації також увійшов Надзвичайний і Повноважний Посол Естонії в України Каймо Кууск.

Під час зустрічі сторони обговорили подальший розвиток українсько-естонського співробітництва та посилення підтримки Естонією України на її шляху до перемоги в агресивній війні, розв’язаній рф.

О. Данілов висловив щиру подяку естонській стороні та естонському народу за надану нашій державі всебічну допомогу. «Ми дуже цінуємо допомогу та підтримку Естонії – ви були з-поміж перших, хто підставив нам плече, зокрема у перші дні повномасштабного вторгнення», - сказав він.

За словами Секретаря РНБО України, після перемоги у цій війні та звільнення всіх окупованих територій Україна спільно з союзниками «має стати форпостом демократичного розвитку та співпраці». «Ми маємо спільно створити таку безпекову архітектуру, щоб росія навіть не мріяла зазіхати на чужі території», - зазначив він.

Своєю чергою, пан Всевіов висловив подяку ЗСУ за їх щоденну боротьбу та героїзм. За його словами, «агресія як інструмент управління державою не може бути легітимізована», а Естонія підтримує повну територіальну цілісність і суверенітет України у межах міжнародно визнаних кордонів.

Канцлер МЗС Естонії також запевнив у готовності й надалі усебічно підтримувати Україну, зокрема шляхом посилення санкційного тиску на державу-агресора рф, підтримки України на міжнародній арені, надання нашій державі економічної та військової допомоги, а також сприяння притягненню рф до відповідальності за воєнні злочини та злочин агресії.