Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату05.12.2022, 19:20

О. Данілов: Майстерність наших військ ППО постійно зростає

Майстерність наших військ ППО постійно зростає. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у коментарі «Суспільному» у понеділок, 5 грудня ц.р.

За його словами, з кожним разом кількість збитих ракет збільшується, і сьогодні українські військові збили 60 з 70 ракет, які випустила рф під час чергового масованого обстрілу критичної інфраструктури.

О. Данілов також зауважив, що кількість ракет у ворога зменшується, і тому рф змушена шукати додаткові поставки озброєння у інших країн.

«У росіян не вийде нас заморозити», - зазначив Секретар РНБО, додавши, що енергетики, як і військові, були готові до сьогоднішніх обстрілів.

Відповідаючи на запитання щодо ризиків обстрілів для функціонування банківської системи, О. Данілов повідомив, що питання захисту банківської сфери розглядалося на останньому засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача. «Ми розуміємо, що треба робити, аби ця система стало працювала, і зробимо все, щоб вона не давала збоїв», - запевнив він.

Говорячи про перспективи розвитку воєнних дій, Секретар РНБО підкреслив, що на засіданнях Ставки постійно обговорюється комплекс військових питань, «працює система прийняття відповідальних рішень, щоб ми якомога швидше і з найменшими втратами звільнили нашу територію».

«Відповідальність рф буде обов’язково, разом з усім цивілізованим світом ми змусимо їх відповідати у Гаазі чи в іншому місті, яке визначить світова спільнота», - сказав також О. Данілов.

Секретар РНБО зазначив, що жодна європейська країна нині не убезпечена від російських ракет, і висловив переконання, що невдовзі і Україна, і Молдова, і Грузія стануть членами НАТО, оскільки потребують захисту від спільного ворога – рф.