Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.11.2022, 10:09

Представники НКЦК обговорили з директором Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО питання поглиблення практичного співробітництва між Україною та Центром

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк, керівник служби з питань інформаційної та кібербезпеки Апарату РНБО України – секретар НКЦК Наталія Ткачук та керівник управління забезпечення діяльності НКЦК Апарату РНБО України Сергій Прокопенко 21 листопада 2022 року провели зустріч з директором Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО  (CCDCOE) Мартом Ноормою. 

21_11_0.jpgСторони обговорили шляхи поглиблення практичного співробітництва між Україною та Об’єднаним центром передових технологій з кібероборони Альянсу. Зокрема відбувся обмін думками щодо залучення українських фахівців до роботи CCDCOE, що базується у м. Таллінн.

«Приєднання України до CCDCOE є значним досягненням у частині посилення міжнародної взаємодії у сфері кібербезпеки та кібероборони, а також важливим кроком на шляху вступу України до НАТО. У нашій країні триває перша у світі кібервійна, і ми готові ділитися своїм досвідом з партнерами», – зазначив С. Демедюк.

Н. Ткачук додала, що зважаючи на набутий досвід, залучення українських фахівців до роботи CCDCOE матиме позитивний вплив на ефективність його роботи. Також, за її словами, це сприятиме посиленню спроможностей національної системи кібербезпеки України.

М. Норма наголосив на всебічній підтримці України з боку CCDCOE та країн-членів Альянсу, а також висловив сподівання, що представник України долучиться до роботи Центру передових технологій з кібероборони НАТО найближчим часом.

Представники НКЦК подякували за підтримку зусиль України у подоланні кіберзагроз з боку країни-терориста.