Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату14.11.2022, 15:00

Керівник профільної служби Апарату РНБО України взяла участь у Міжнародній конференції із просування ролі жінок у протидії кіберзлочинності

Керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України, секретар Національного координаційного центру кібербезпеки Наталія Ткачук взяла участь у Міжнародній конференції із просування ролі жінок у протидії кіберзлочинності, що відбулася в м. Сан-Хосе (Коста-Ріка) 10-11 листопада 2022 року.

14_11_1.jpgВідкриваючи конференцію, керівник профільної служби наголосила, що нині триває перша у світі кібервійна, поінформувала про кіберзлочини, які рф вчиняє проти України, зокрема, про численні кібератаки країни-агресора на критичну інфраструктуру та їх наслідки, які зараз відчуває кожен українець.  

«Україна перемагає у цій кібервійні, зокрема, завдяки талановитим жінкам сектору безпеки та оборони, які щодня важко працюють для захисту кіберпростору. Багато дівчат в IT-армії, з-поміж кіберволонтерів тощо демонструють приголомшливі результати. В Україні десятки тисяч жінок виборюють перемогу пліч-о-пліч з чоловіками на передовій та у кіберпросторі. Наш приклад показує, що гендер не має значення, коли відбувається боротьба з країною-терористом за незалежність своєї держави», – сказала Н. Ткачук.

14_11_2.jpgН. Ткачук подякувала учасникам за всебічну підтримку України та внесок у зміцнення позицій жінок у глобальній архітектурі боротьби з кіберзагрозами.

Конференція відбулась у рамках проєкту Ради Європи CyberEast, який фінансується Європейським Союзом. У ній взяли участь керівники профільних відомств, урядовці, представники міжнародних організацій та експертної спільноти - загалом близько 190 експертів з 50 країн світу.