Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату04.11.2022, 12:29

О. Данілов: Запаси озброєнь у рф не безмежні, що підтверджується зверненням до Ірану по допомогу

Запаси озброєнь у рф не безмежні, що підтверджується зверненням до Ірану по допомогу. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону у четвер, 3 листопада ц.р.

За його словами, якщо рф просить Іран надати ракети, це свідчить про нестачу їх у кількості, достатньої для вирішення росією військових питань самостійно.

Україна на сьогодні не має стовідсоткового підтвердження, що передача Іраном ракет рф відбулася, але така підготовка має місце, сказав Секретар Ради. «Єдине, що ми можемо стверджувати, - що «Шахеди», які відправлялися на нашу територію – іранського виробництва», - зазначив Олексій Данілов.

При цьому О. Данілов назвав дивною ситуацію, за якої Іран, перебуваючи під санкціями з 1979 року, має змогу виробляти продукцію військового призначення.

Секретар РНБО України надзвичайно високо оцінив роботу протиповітряної оборони України. За його словами, останнім часом партнери також стали більше допомагати Україні, зокрема, надавати нові засоби ураження та протиповітряної оборони, що допоможе захистити наше небо.

Він повідомив, що на нещодавньому засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача розглядався комплекс питань протиповітряної оборони. «На наступному засіданні, яке відбудеться найближчим часом, вони надалі розглядатимуться, і ми матимемо розуміння, як захищати наше небо від будь-яких ракет, - російських, іранських тощо», - сказав О.Данілов.