Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату04.11.2022, 12:28

О. Данілов: Ворог не примусить Україну до капітуляції спробами зруйнувати її енергосистему

Ворог не примусить Україну до капітуляції спробами зруйнувати її енергосистему. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону у четвер, 3 листопада ц.р.

О. Данілов нагадав, що знищення України залишається метою режиму путіна, і тому рф, не здобуваючи перемоги на полі бою, вдається до гуманітарного тероризму, піддаючи обстрілам критичну інфраструктуру, від якої залежить життя громадян.

Секретар РНБО України зазначив, що вітчизняну енергосистему готували до функціонування в умовах військових дій. Він нагадав, що Україна підключилася до європейської енергосистеми, і зазначив, що влада на чолі з Президентом Володимиром Зеленським нині працює над отриманням всебічної допомоги у відновленні зруйнованих об’єктів енергетики. «Я впевнений, що світ буде допомагати чим дальше, тим більше», - сказав О. Данілов.

За його словами, вживаються всі можливі заходи для захисту критичної інфраструктури і підтримки її роботи на належному рівні, щоб наші громадяни якомога менше потерпали від агресії.

«Наша позиція проста, і Президент її чітко артикулював: хай забираються з нашої землі, нам зайвого не треба, а своє віддавати не будемо, захищатимемо свою землю», - наголосив він. Росіянам, за словами О. Данілова, потрібно раз і назавжди зрозуміти, що ми не один народ, - ми різні.

Він також зауважив, що чим скоріше рф буде визнана країною-терористом усією світовою спільнотою, тим скоріше настане перемога.