Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.10.2022, 16:09

В Апараті РНБО обговорили питання відновлення українського мовлення на звільнених територіях

28 жовтня ц.р. в Апараті Ради національної безпеки і оборони України під головуванням керівника служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Наталії Ткачук відбулася міжвідомча нарада з питань відновлення українського мовлення на звільнених територіях.

«Забезпечення вітчизняного мовлення є важливою складовою боротьби з російськими фейками та пропагандою. Перше, на що спрямовані дії російських загарбників під час захоплення території України, – повне блокування доступу до правдивої інформації та руйнування відповідної інфраструктури. Напрацювання комплексних та оперативних заходів із відновлення телерадіомовлення на деокупованих територіях України є першочерговим завданням держави у сфері інформаційної безпеки», -наголосила Н. Ткачук.

За словами технічного директора Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Сергія Семерея, станом на 28 жовтня ц.р. повністю відновлено мовлення у звільнених Сумській та Чернігівській областях. Нині тривають активні відновлювальні та стабілізаційні роботи з метою налагодження системи телерадіомовлення на Харківщині. Водночас залишається проблемним питання забезпечення доступу до інформації мешканців Херсону та Херсонської області.

Головними перепонами для відновлення мовлення на деокупованих територіях України є руйнація висотних споруд, а також відсутність електропостачання або його нестабільне підключення.

Учасники наради обговорили та узгодили практичні кроки щодо вирішення проблемних питань доступу громадян нашої держави на звільнених територіях до вітчизняного інформаційного продукту. Ця робота триватиме у рамках діяльності відповідної робочої групи, що створена та функціонує при Апараті РНБО України.