Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату26.10.2022, 13:48

За сприяння НКЦК представники органів сектору безпеки і оборони розпочали навчання з імплементації інструментарію OSINT

Керівник служби з питань інформаційної та кібербезпеки Апарату РНБО України – секретар Національного координаційного центру кібербезпеки Наталія Ткачук спільно з ректором Національної академії Служби безпеки України Андрієм Черняком відкрили навчальний курс для органів сектору безпеки і оборони з імплементації інструментарію Open Source Intelligence (OSINT) у державний сектор.

26_10_4.jpgКурс організовано Інститутом постінформаційного суспільства за сприяння НКЦК та НА СБ України.

У курсі візьмуть участь близько 100 представників державних органів сектору безпеки і оборони, які опановуватимуть основні методики та принципи розвідки з відкритих джерел, інструменти та сервіси, які використовуються для OSINT, з-поміж яких Google-інструменти, пошук по фото, методи деанонімізації в мережі Інтернет, моніторинг соцмереж та месенджерів (телеграм-канали), побудова графіків взаємозв’язків тощо.

«Незважаючи на складні часи для нашої держави, саме зараз, як ніколи, маємо вибудовувати спроможності сектору безпеки і оборони із протидії загрозам з боку країни-терориста. Інформаційний та кіберпростір вже давно перетворився на поле ведення бою. І соціальні мережі, і телеграм-канали, і власне, інформація у цій війні також стають зброєю. Тож маємо випереджати ворога за якістю підготовки та вмінні давати гідну відсіч», – наголосила Н.Ткачук.

26_10_2.jpgРектор Академії СБУ розповів учасникам про посилення аналітичної складової у підготовці майбутніх оперативних співробітників Служби, зокрема через поглиблене вивчення здобувачами освіти OSINT-напряму. «Ми розвиваємо співпрацю із різними інституціями та організаціями, які спеціалізуються на OSINT-технологіях. Також триває постійна робота з НКЦК, до якої залучені наші курсанти та співробітники. Завдяки освоєнню OSINT-інструментарію вже є приклади успішної реалізації нашої інформації оперативними підрозділами СБУ», – наголосив А. Черняк.

Взаємодія з приватним сектором та провідними навчальними інституціями України є одним із пріоритетів НКЦК у сфері розбудови потенціалу національної системи кібербезпеки держави.