Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату11.10.2022, 10:47

НКЦК спільно з Глобальним центром взаємодії в кіберпросторі започаткував першу в Україні навчальну програму стратегічного лідерства для управлінців у сфері кібербезпеки

7-8 жовтня 2022 року розпочався навчальний курс «Програма стратегічного лідерства  для українських управлінців у сфері кібербезпеки SJC-2022». Головною метою курсу є підвищення рівня професійної підготовленості керівників державного та приватного секторів, політиків, які залучені до створення спільних стратегічних рішень з питань кібербезпеки.kurs_6-7.jpg

Програма розроблена Глобальним центром взаємодії в кіберпросторі спільно з кращими міжнародними експертами та за підтримки Національного координаційного центру кібербезпеки.

«Ми живемо у важкі часи, коли одночасно з військовим вторгненням в нашій країні відбувається перша у світі кібервійна. І лише тому, що ми змогли об’єднатися, ми не просто стримуємо ворога в кіберпросторі, а й здобуваємо перевагу. Держава, критична інфраструктура, кіберволонтери з усього світу та бізнес виступили єдиним фронтом, і саме це стало ключовим і вирішальним у нашій боротьбі» – сказала керівник служби з питань інформаційної та кібербезпеки Апарату РНБО України, секретар НКЦК Наталія Ткачук, відкриваючи перший день занять.   

kurs_6-7_2.jpgН. Ткачук також зазначила, що загроза не зменшується, очікується ескалація, атаки на критичну інфраструктуру, енергетичний сектор тощо. І, за її словами, саме мудрість, стратегічне лідерство і взаємодія, які покладені в основу цієї програми, є умовами забезпечення стійкості нашої держави у кіберпросторі.

Програма стратегічного лідерства складається з шести модулів, кожен з яких є унікальним. Для навчання було відібрано 43 керівники з державного та приватного секторів, які працюють у сфері кібербезпеки. Реалізація програми стала платформою, де вони зможуть обмінюватися досвідом, розвивати стратегічне мислення та ухвалювати нелінійні/асиметричні рішення для посилення національних кібербезпекових спроможностей.