Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату06.10.2022, 16:47

Секретар РНБО України О. Данілов зустрівся з Послом Індії в Україні Х. К. Джейном

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні Харш Кумар Джейном.

3.jpgПід час зустрічі сторони обговорили співробітництво між Україною та Індією в низці сфер, зокрема, торгівлі, сільського господарства, освіти. Окрему увагу сторони приділили співпраці у сфері військово-промислового комплексу.

Секретар РНБО України висловив подяку індійській стороні за надану допомогу та позицію щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

За словами О. Данілова, Україна «обов’язково завершить війну з рф перемогою», а українсько-індійське співробітництво як сьогодні, так і у післявоєнному світі «має багато перспектив». Секретар РНБО України відзначив «потужні показники розвитку» Індії, висловивши переконання, що «синергія двосторонньої співпраці буде в нагоді обом країнам».

Своєю чергою, пан Посол запевнив у непохитності позиції Індії щодо «важливості дотримання міжнародного права та Статуту ООН». Пан Посол зазначив, що на сьогоднішній день Індія передала Україні 12 вантажів гуманітарної допомоги і готова надалі надавати необхідну підтримку. Також пан Джейн висловив переконання, що після війни Україна «стане набагато сильнішою та стійкою державою».