Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату04.10.2022, 12:34

Україна розвиває співпрацю з Агентством ЄС з мережевої та інформаційної безпеки

Керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України, секретар НКЦК Наталія Ткачук та заступник Голови Держспецзв’язку Віктор Жора провели робочу зустріч з директором Агентства Європейського Союзу з мережевої та інформаційної безпеки (ENISA) паном Юханом Лепасаром.

04_09.jpgПід час зустрічі, яка відбулася у рамках візиту до штаб-квартири ENISA, організованого Cybersecurity East Project за сприяння РЄ, було обговорено перспективні напрями взаємодії та необхідність розробки дорожньої карти розвитку співробітництва.

Українські фахівці наголосили, що для нашої країни налагодження практичної взаємодії з ENISA та отримання особливого статусу партнера стане надзвичайно важливим кроком на шляху евроінтеграції та необхідності гармонізації вітчизняного законодавства у сфері кібербезпеки з європейським.

04_09_1.jpg

Своєю чергою, пан Лепасар зазначив, що таке партнерство буде взаємовигідним, зважаючи на унікальний досвід України із протидії кіберзагрозам, який є важливим для країн-членів ЄС.

Питання співпраці з ENISA обговорювалося у вересні цього року під час другого раунду кібердіалогу між Україною та ЄС у Варшаві за участі всіх основних суб’єктів національної системи кібербезпеки України.

Ефективна міжнародна співпраця є важливою умовою посилення спроможностей нашої держави із протидії кіберзагрозам країни-терориста, а також запорукою розбудови дієвої системи міжнародної кібербезпеки, зазначила Н. Ткачук.