Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату30.09.2022, 18:25

О. Данілов: Прискорена процедура вступу України до НАТО є абсолютно справедливою

Прискорена процедура вступу України до НАТО є абсолютно справедливою. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону.

О. Данілов зазначив, що сьогоднішнє засідання РНБО за участі всіх членів Ради та голів військово-цивільних адміністрацій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, постійного представника Президента України в Криму вперше з дня повномасштабної агресії рф відбулося в очному режимі.

За його словами, одним з ухвалених рішень стало спільне звернення Президента України, Голови Верховної Ради України і Прем’єр-міністра України до НАТО про прискорену процедуру вступу до Альянсу.

Ми вважаємо, що така процедура абсолютно справедлива, сказав О. Данілов. За його словами, вступ до Альянсу – «лише питання часу», оскільки курс на євроатлантичну інтеграцію зафіксований у Конституції України.

«Ми пройшли складний шлях, відповідаємо всім критеріям вступу до НАТО, - підкреслив Секретар РНБО України. - Ми захищаємо не лише себе, а й східний фланг НАТО, - Польщу, країни Балтії, Чехію». При цьому він зазначив, що рф має «велике бажання» окупувати і анексувати ці країни.

Говорячи про сьогоднішні події у кремлі, О. Данілов назвав їх фарсом, порівнявши із ситуацією, яка свого часу була у гітлерівській Німеччині.

Він підкреслив, що дійство, яке відбулося у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Харківській областях, - «звичайна інформаційна та психологічна атака рф», яка не має жодних юридичних наслідків, і до неї не можна застосовувати юридичний термін «референдум».