Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату30.09.2022, 12:45

О. Соловйов: Лісова галузь є вагомою складовою національної економіки

29 вересня 2022 року заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Соловйов взяв участь у роботі розширеної колегії Державного агентства лісових ресурсів України, яка відбулася на базі державних лісогосподарських підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

sol_29_09_2.jpg

Учасники колегії обговорили, зокрема, проблемні питання функціонування лісового господарства та шляхи їх вирішення, можливість додаткової заготівлі деревини від рубок головного користування та рубок догляду тощо.

Під час колегії презентовано офіційний державний on-line магазин з продажу паливних дров населенню «ДроваЄ».

У своєму виступі заступник Секретаря РНБО України зазначив, що лісова галузь є вагомою складовою національної економіки. О. Соловйов наголосив, що незважаючи на нові виклики, що виникли через широкомасштабну російську агресію, необхідно сконцентрувати зусилля та віднайти потенціал для забезпечення ведення лісового господарства та подальшого реформування галузі.sol_29_09_1.jpg

У цьому контексті він повідомив про введення в дію Указом Президента України від 29.09.2022 № 675 рішення РНБО України від 29 вересня 2022 року «Про охорону, захист, використання та відтворення лісів України в особливий період», наголосивши на необхідності забезпечення безумовного виконання визначених ним завдань.

О. Соловйов зазначив, що одним з пріоритетних напрямів діяльності Держлісагентства має стати реалізація завдань Екологічної програми Президента України «Зелена країна», яка передбачає розбудову нових лісонасіннєвих центрів та розширення існуючих виробництв.

Заступник Секретаря РНБО України також взяв участь в урочистому відкритті селекційно-насіннєвого центру повного циклу на базі Гладковицького лісництва ДП «Овруцьке СЛГ», основою діяльності якого стане інноваційний підхід до відродження та збереження лісових насаджень, а також використання сучасних технологій, обладнання та устаткування в лісокультурному виробництві та репродукції лісу.