Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.09.2022, 12:20

О. Данілов: Усі організатори псевдореферендумів та «спостерігачі» ідентифіковані і нестимуть відповідальність

Усі 32 організатори псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях та так звані «спостерігачі» ідентифіковані і нестимуть відповідальність. На цьому наголосив Секретар РНБО України Олексій Данілов в ефірі «Радіо Свобода».

Секретар РНБО звернув увагу, що тієї кількості громадян, які нібито взяли участь у цих псевдоплебісцитах, на тимчасово окупованих територіях зараз просто немає. Прокремлівські медіа, підкреслив О. Данілов, зібрали масовку та зняли постановочне відео, розігруючи комедію про так звану «новоросію».

За його словами, у цьому фарсі взяла участь невелика кількість іноземних «політичних туристів», які незаконно знаходяться на території нашої держави, оскільки не перетинали український кордон через офіційні пункти пропуску.

Секретар РНБО заявив, що так звані референдуми не матимуть жодних юридичних наслідків, оскільки право організовувати референдуми в Україні належить виключно Центральній виборчій комісії України, і висловив сподівання, що цивілізований світ також відреагує на них адекватно.