Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.09.2022, 08:29

О. Данілов зустрівся з делегацією ЄС

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зустрівся з делегацією Європейського Союзу на чолі з Координатором ЄС з питань боротьби з тероризмом Ілккою Сальмі. До складу делегації увійшли представники Європейської Комісії, Європейської служби зовнішніх справ, Європолу, Frontex, Консультативної місії ЄС в Україні.

27_09_3.jpgПід час зустрічі, що відбулася в одному з ситуаційних центрів країни, Секретар РНБО України продемонстрував делегації спроможності ІАС «СОТА», зокрема, її модуль щодо моніторингу постачання Україні озброєння від країн-партнерів, який був уведений в дію 24 лютого ц.р. «Уся зброя, яка надається Україні партнерами, підлягає обліку, - зазначив він. - Після перетину кордону кожна одиниця зброї перебуває на контролі».

27_09_2.jpg

О. Данілов висловив подяку Європейському Союзу за всебічну допомогу і підтримку України. «Дякую усій європейській спільноті за допомогу, це вкрай важливо для нас. Без підтримки наших партнерів нам би було складно боротися з державою-агресором – рф», - сказав він.

Розглядаючи питання протидії терористичним загрозам, Секретар РНБО України зазначив, що «терористичні процеси сьогодні є дуже строкатими і становлять виклик для всієї Європи». За його словами, щодо України росія постійно вдавалася та вдається до інформаційного, енергетичного, кібертероризму тощо, а сьогодні «додала до свого арсеналу ядерний тероризм», що вимагає відповідних контрдій з боку цивілізованого світу.

27_09_5.jpg

Сторони також обговорили практичні кроки з реалізації співпраці між Україною та ЄС у сфері внутрішньої безпеки, прикордонної взаємодії та протидії міжнародній злочинності. Також сторони торкнулися питання співробітництва у сфері післявоєнної адаптації українських ветеранів.

Своєю чергою, пан Сальмі висловив захоплення «відвагою українців, які борються з безпрецедентним агресором, захищаючи не лише власну свободу, а й демократичні європейські цінності». Пан Сальмі запевнив у непохитності підтримки України на її шляху до перемоги над російським агресором та готовності надалі надавати нашій державі необхідну допомогу.