Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату23.09.2022, 09:52

О. Данілов назвав три складові перемоги у війні з рф

Розпад рф, повернення України до офіційних кордонів 1991 року та державницький підхід до розбудови України – складові перемоги у війні з рф. Про це заявив Секретар РНБО України Олексій Данілов, виступаючи на панельній дискусії у рамках ІХ Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування у Львові.

«Перемога – це коли відбудеться дефрагментація рф, яка зникне з мапи в існуючих межах та припинить пхати носа в чужі землі, - наголосив О.Данілов. - Перемога, коли повернемо наші кордони 1991 року та останнього бранця додому, звільнимо землі від окупанта». При цьому він зазначив, що «найбільшою перемогою» стане державницький підхід до подальшої розбудови України.

forum_22_09_1.jpgО. Данілов зазначив, що стійкі і спроможні громади, як це визначено законом про децентралізацію, стануть однією з передумов розбудови України як сучасної європейської держави.

Відповідаючи на запитання учасників заходу, Секретар РНБО зазначив, що з першого дня повномасштабної війни переважна більшість представників місцевого самоврядування всіх рівнів бездоганно виконували свої функції.

За його словами, деякі представники місцевої влади в Україні на тимчасово окупованих територіях зрадили Україну і стали колаборантами, водночас це явище не набуло масового характеру.