Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату02.09.2022, 16:01

Керівник профільної служби Апарату РНБОУ на конференції Devoxx Ukraine розповіла про роль кібербезпеки у війні з рф

02092022_2.jpgКерівник служби з питань інформаційної та кібербезпеки Апарату РНБО України – секретар НКЦК Наталія Ткачук 2 вересня 2022 року взяла онлайн-участь у міжнародній IT-конференції DEVOXX 2022: Secure our future.

У своєму виступі Н. Ткачук розповіла про важливість кіберскладової в цинічній загарбницькій війні рф проти України, здобутки Національного координаційного центру кібербезпеки та українських кібервоїнів.

02092022_1.jpg«Сьогодні кібератаки – це повноцінна складова війни росії проти України. Завдяки ефективній координації та залученню всіх суб'єктів кібербезпеки ми змогли не просто протистояти агресору, а й стати успішним прикладом для всього світу. Адже розуміли можливу небезпеку, готувались та злагоджено відреагували на кібератаки ворога. Головна ціль зараз – зберегти цю цілісність та продовжувати системно підходити до процесу забезпечення кібербезпеки в Україні», – сказала Наталія Ткачук.

«Дякую міжнародним партнерам та кожному волонтеру за те, що воюють на стороні України у цій світовій кібервійні!», – додала вона, розповідаючи про оборонну кіберактивність в Україні.

 

Devoxx – це найбільша міжнародна конференція для IT-спеціалістів, у якій беруть участь спікери з США, Канади та Західної Європи. Цього року конференція проходить під назвою «Secure our Future», щоб привернути увагу глобальної IT- спільноти та об’єднатись заради безпеки України та світу в цілому.