Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату27.08.2022, 11:23

О. Данілов: росія проводить потужну інформаційну спецоперацію проти України та її військово-політичного керівництва

рф веде потужну інформаційну кампанію проти України та Президента Володимира Зеленського. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону 26 серпня ц.р.

За його словами, один з наративів, який просуває роспропаганда, - що нібито світ втомився від війни в Україні. «Це не відповідає дійсності. Весь цивілізований світ підтримує нас у нашій єдності і цілісності», - зазначив він.

Секретар РНБО також наголосив, що влада з першого дня широкомасштабного російського вторгнення працює як єдина команда, щодня протягом тижня під головуванням Глави держави відбуваються зустрічі, робочі наради за участю ключових представників сектору безпеки і оборони, на яких напрацьовуються важливі управлінські рішення.

Відповідаючи на запитання, Секретар РНБО України наголосив, що нинішню війну у жодному разі не можна «заморозити», оскільки рф рано чи пізно все одно зазіхатиме на нашу землю.

«У цій війні у кожної країни свої інтереси, але необхідно не допустити умовного «Мінська-3», цього не сприйматиме наше суспільство», - сказав він, додавши, що умови і «Мінську-1», і «Мінську-2» були абсолютно неприйнятними для України.

За його словами, «хтось нам допомагає, хтось вважає, що з путіним потрібно домовитися», бо попереду складна зима, і сьогодні ціна на газ вже суттєво збільшилася. «Наші громадяни віддають свої життя, ціна, яку платять українці як нація, дуже дорого нам обходиться», - сказав О. Данілов.

«Зараз йдеться про всю Європу. Україна – це рубіж, і якби ми 24 лютого не дали відсіч російській агресії, то їх танки були б вже у Варшаві, Вільнюсі та інших містах Європи», - заявив О. Данілов.