Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату23.08.2022, 10:26

Секретар РНБО України О. Данілов обговорив з Міністеркою оборони Нідерландів К. Оллонгрен посилення військової допомоги Україні

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Міністеркою оборони Королівства Нідерланди Кайсою Оллонгрен у рамках її візиту до України.

Під час зустрічі сторони обговорили розвиток українсько-нідерландського співробітництва та посилення підтримки Нідерландами України на її шляху до перемоги у війні з російським агресором.

22_08_2022.jpgСекретар РНБО України висловив подяку нідерландській стороні за всебічну допомогу, надану нашій державі. «Ви – з-поміж перших європейських країн за рівнем підтримки України, ми це дуже цінуємо», - зазначив він.

О. Данілов, зокрема, відзначив важливість постачання Нідерландами українській стороні сучасного озброєння та привітав рішення Нідерландів щодо участі військових цієї країни у програмі навчання військовослужбовців Збройних Сил України, яку очолює Велика Британія. «Завдяки допомозі світової спільноти, яка сповідує демократичні принципи, ми обов’язково впораємося, попереду у нас багато роботи», - зазначив він, додавши, що Україна «закінчить війну на кордонах 1991-го року».

За словами Секретаря РНБО України, підтримка агресивної війни в російському суспільстві за останніх кілька місяців зазнала змін, «вони вже не так одноголосно сприймають те, що відбувається, зростають настрої стурбованості та невизначеності», що, у свою чергу, «призведе до незворотних процесів».

Сторони приділили окрему увагу поглибленню співпраці у сфері кібербезпеки, зокрема, в рамках Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО. «Сучасна війна – це не лише конвенційне протистояння, кіберкомпонента у ній відіграє одну з провідних ролей, тому тут потрібна максимальна співпраця», - наголосив О. Данілов.

22_08_2022_1.jpgТакож сторони торкнулися питання посилення співробітництва у сфері реабілітації українських ветеранів війни.

Своєю чергою, пані Кайса Оллонгрен запевнила у непохитності позиції нідерландської сторони щодо підтримки територіальної цілісності і суверенітету України. «Українські військові роблять неймовірну роботу, українське суспільство проявило вражаючу стійкість, і ми прагнемо стояти з вами пліч-о-пліч у вашій боротьбі», - зазначила вона.

Міністерка оборони Королівства Нідерланди наголосила на важливості зміцнення єдності всередині ЄС та НАТО у питанні підтримки України у її протидії неспровокованій російській агресії. Також пані Оллонгрен висловила готовність Нідерландів надалі надавати усебічну допомогу Україні, зокрема, у питаннях забезпечення ЗСУ озброєнням та військовою технікою, а також розбудови спроможностей української армії на майбутнє.