Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.08.2022, 13:13

Керівник Апарату РНБО презентував народним депутатам України сучасну інформаційно-аналітичну систему «СОТА»

Керівник Апарату Ради національної безпеки і оборони України Андрій Зюзь презентував народним депутатам України інформаційно-аналітичну систему «СОТА» (ІАС «СОТА»).

1_1.1.1.jpgВін зазначив, що ІАС «СОТА» є сучасною інформаційно-аналітичною системою, якою користується вище воєнно-політичне керівництво України.

«Відповідно до законодавства про захист інформації система «СОТА» має три контури обробки інформації: загальнодоступний, для службового користування та таємний. Ми підписали понад 40 угод з центральними органами виконавчої влади та з іншими державними органами щодо обміну інформацією та можливостей її опрацювання», - зазначив А. Зюзь.

3_1.4.1.jpgАпарат РНБО, підкреслив А. Зюзь, здійснює моніторинг стану національної безпеки за ключовими напрямами: воєнна безпека, громадська безпека, економічна, соціальна, екологічна складова. Фахівцями Апарату Ради розроблений також портал щодо воєнних злочинів рф, який включає, з-поміж іншого, дані космічної зйомки.

Довідково: Сучасна інформаційно-аналітична система Головного ситуаційного центру країни «СОТА» (ІАС «СОТА»), розроблена та введена в експлуатацію Апаратом РНБО України. Вона працює з Big Data, забезпечує зберігання, поєднання та аналіз даних з різних джерел задля підвищення якості управлінських рішень та ефективного моніторингу стану національної безпеки по 20 основних напрямах з метою ефективної координації діяльності державних органів.