Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату11.08.2022, 17:12

О. Данілов: Крим – це територія України, і наше завдання – боронити свою землю

Крим – це територія України, і ми будемо захищати свою землю від агресора. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі «Радіо НВ» у четвер.

Відповідаючи на запитання журналіста, на яку реакцію росіян Україні варто очікувати після вибухів на військовому аеродромі Саки біля Новофедорівки у тимчасово окупованому рф Криму, О. Данілов сказав: «Реакція росіян цілком зрозуміла – третій день поспіль величезні черги з окупантів, які виїжджають з Криму».

«Крим – це наша територія, на якій знаходяться терористи, - сказав він. – Окупанти, які нападають на наших людей, вбивають наших дітей, жінок, мають бути покарані. Наше завдання просте – боронити свою землю і захищати її від агресора, і це роблять наші Збройні Сили», - заявив він.

Відповідаючи на запитання, чи будуть росіяни після вибухів на аеродромі намагатися помститися, Секретар РНБО України зауважив, що росіяни «мстяться» Україні вже сотні років, а у лютому 2014 року почалась активна фаза.

«Завдання рф, яке ставить їх керманич – знищення нас як нації, як держави, знищення усього нашого населення, знищення інфраструктури наших населених пунктів, чим вони займаються кожного дня», - сказав О. Данілов.

Нам треба закінчити цю війну для того, щоб вона не дісталася нашим дітям та онукам, сказав О. Данілов. Наша мета, заявив він, - щоб рф «раз і назавжди припинила зазіхати на наші землі, на нашу націю».