Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.07.2022, 16:14

Під егідою НКЦК відбулося засідання круглого столу на тему: «Створення керованих автоматичних систем та систем з елементами штучного інтелекту для потреб оборони держави»

28 липня 2022 року під егідою Національного координаційного центру кібербезпеки відбулося засідання круглого столу на тему: «Створення керованих автоматичних систем та систем з елементами штучного інтелекту для потреб оборони держави». Захід організовано Інститутом проблем штучного інтелекту МОН України і НАН України та Міністерством оборони України за участі провідних вчених у галузі штучного інтелекту, наукових установ оборонного та освітньо-наукового сектору.Dem_1_07.png

Відкриваючи захід, заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк наголосив на важливості та актуальності в нинішніх умовах відбиття агресії рф проти України об’єднання зусиль для створення високотехнологічних засобів ведення війни та нейтралізації її наслідків. У цьому контексті впровадження в оборонний потенціал елементів штучного інтелекту сприятиме формуванню переваг нашої держави перед ворогом.

До обговорення було запропоновано доповіді про розробки Інституту, зокрема такі як «Інтелектуальна оборонна точка», «Автономна бортова система навігації БПЛА», «Автоматичні підсистеми: системи керування роєм безпілотних підводних, повітряних і космічних апаратів для виконання стратегічних, оперативних і тактичних завдань» та інші.

Зацікавленість у розробках Інституту висловив заступник Міністра оборони України О. Гайдук. Під час обговорення висловлено пропозиції Міністерства оборони України щодо співпраці з Інститутом у застосуванні методів штучного інтелекту для створення автономної бортової навігації безпілотних апаратів та ідентифікації неспрацьованих боєприпасів. 

Директор Інституту Шевченко А.І. представив проєкт Стратегії розвитку штучного інтелекту в Україні, який був підтриманий учасниками заходу.